Oldalak

udv

2016. január 22., péntek

Hogyan kerülhetsz könnyen a bîróságra?

A kerdes nagyon egyszeru. A valasz meg annal is. Nem is kell tenned erte semmit. Vagyis ez igy nem igaz. Annyit kell tenned, hogy nem fizetsz be egy kozlekedesi szabalysertesert kirott buntetest- amirol nem tudsz azt nem is tudod befizetni. 
Szoval egyik nap ( januar elejen, a honsp 1/3 tajan) jott egy level egy behajto cegtol. Be kell fizetni £172 buntetest. A level nem igazan reszletezi miert.
Annyi van rajta h 2015 augusztus x napjan, x nevezetu uton, x rendszamu auto szabalysertest kovetett el. Eredeti ugyirat szama, eredeti osszeg ( £97) es, hogy behajtando £172. Az onkormanyzat december elejen atadja az ugyet a vegrehajtasnak.
Nagyon jo.
Akkor deritsuk ki ugyan mit kovettunk el. En voltam valoszinuleg mert az altalam hasznalt autorol van szo. Termeszetesen nekem nem adnak felvilagositast mert az auto nem az en nevemen szerepel, hiaba en vezettem ( valoszinuleg).
Peti sem jar nagyobb sikerrel hiaba ecseteli, hogy de mi bizony semmi levelet nem kaptunk. Hivjuk fel a levelben emlitett varos onkormanyzatat es majd ok adnak felvilagositast. 
Ez a telefon masnapra marad mivel az onkormanyzatnal mar nincsenek.
Kiderul, hogy egy busz savban hajtasrol van szo. De levelet nem kaptunk. Ekkorra en mar kiagyaltam miert?! Hat a koltozes!
A level valoszinuleg a southamptoni cimre ment ahova az auto be volt jelentve.
Amig ideiglenes lakcimen laktunk nem jelentettuk at, aztan meg ez eleg kozeli datumon tortent a koltozeshez viszonyitva. Es amig az auto papirja uton volt a cserere, ezt a levelet kikuldtek az elozo lakhelyre. Ezt igy nem mondjak ki, de mi mas tortenhetett volna? 
Meg is kerdezik miert nem kuldtek utanunk a leveleket? Egyszer kuldtek de abban ez meg nem volt benne.
Akkor fellebezni kell. Ki kell tolteni 2 nyomtatvanyt es emailben visszakuldeni. Ezen meg kell adni az okot miert nem lett a buntetes befizetve.
Ok kitoltjuk. Van egy resz ahol akadalyba utkozunk, Peti felhivja a councilt megkerdezi mit kell oda irni. Semmit. Azt a hivatal tolti ki. Ok. 
Legkesobb 4 oraig at kell, hogy erjen.  Jaaaa! 
Mikor romlik el a nyomtato? Vagy mikor nem mukodik? Amikor nagyon nagyon kell! ( volt egy aramszunet par napja valoszinu akkor koltozott bele a kis ordog) hiaba ujratelepites, kabel ki, kabel be semmi. Jo akkor vegyunk egy uj nyomtatot. Neten gyors korbenezunk es talalunk olyat ami arban is megfelel, 3in1. A festekpatron is elfogadhato aron van hozza.
Persze nincs belole. Akkor legyen ennek a picit dragabb verzioja. Az van meg 1 darab. Az nekunk tokeletesen megfelel.
Osszerakni, feltelepiteni es gyors mar nyomtatunk is. 
Papirok kitoltve akkor kuldjuk el emailben. 
Rovid idon belul jon is a valasz.
Elutasitva. Mert a hivatal altal alairandoresz nincs kitoltve. ?????
Mellekelve a magyarazat. A helyi birosagra be kell vinni a nyomtatvanyt es ott kozjegyzo elott alairni es eskut tenni, 
hogy az igazat csak is az igazat irtad. Ekkor kezd elszakadni a cerna es jon az a pont, hogy inkabb kifizeti az ember azt a rohadt buntetest. De £172? Azt lehet masra is kolteni. Szabadnap mar csak jovoheten lesz, milyen jo, hogy telnek a napok es a £172 befizetesi hatarideje januar 20 delelott 10 ora. Igy konnyen lugorhat a behajtando osszeg £200 fele vagy ki tudja.
Vajon a birosagra kell -e idopont? Legalabb az nem kell mert valoszinuleg meg most is arra varnank. Csak be kell menni es kivarni a sort. 
Persze megint Petinek mert hat hiaba ( nagy valoszinuseggel) en vagyok az elkoveto, de az o neve szerepel a " feketelistan".
Szegenyt sajnalom azert. 
Na ez is megvan.
Mar CSAK el kell kuldeni emailben ( ujra) es varni a dontesre. 
De huszadika van. A fizetes teljesitesenek hatarideje. 
Csak szoljunk mar a vegrehajtonak, hogy egyen eselyuk egy kis labjegyzetet odabiggyeszteni az ugyunkoz, hogy azert nem fizettuk ki a behajtando osszeget mert varjuk az ITELETET.
Tudomasul veszik de addig nem tudnak mit csinalni amig ok nem kapnak hatarozatot a vegrehajtas eltorleserol. Hivjuk az onkormanyzatot. Ok minek???
Azert hogy azok elmondjak, hogy delutan 2-3 ora korul hivd oket vissza es a vegrahajtot is, addigra talan kiderul valami. 
Munka kozben nezed az orat, lassan telik az ido, azert csak jo lenne mar tudni valamit mig el nem vanszorognak a ven oreg mutatok 2-3 fele. 
Telefon az onkormanyzatnak, megkaptak az emailt majd kuldik a levelet de valoszinuleg vissza fog menni a buntetes az eredeti osszegre. Ok de az megis mennyi? Mert a levelen £97 de kozben utanajarok es egy kis rallyzas a franya buszsavban nem olyan draga azert. Eredetileg £60, de ha befizeted 14 napon belul akkor csak £30. A £97 az meg az onkormanyzat kulonbozo ratett extraibol jott ossze. 
Nincs mit tenni es varakozni es bizakodni. 
Szoval ezt a posztot januar 22.- en kezdtem el irni. Megkaptuk az uj levelet februar 25.- en. Ugy nez ki a level, mintha most kuldtek volna ki eloszor. Semmi arrol, hogy megkaptak a fellebbezest. Szoval a buntetes £60 es ha befizetjuk 14 napon belul akkor £30.
Nem mindegy, hogy £172 vagy £30.
Gyorsan be is lett fizetve. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése