Oldalak

udv

2016. január 21., csütörtök

Házbérlés

OMint mar korabban emlitettem a haz berlest gondoltuk konyebbnek es a munkat a nehezebbnek. Forditva lett.
Folyamatosan voltak idopontjaink, minden heten amikor jottunk interjukra. 
Csak sajnos sok volt amit menet kozben lemondtak.
Amiket meg megneztunk azok nem voltak megfeleloek a szamunkra.
Nem is emlekszem mar, hanyat neztunk meg es milyen sorrendben. 
Az elsore emlekszem. Egy negy szobas haz volt £500 korul. Nem emlekszem a pontos arra. Igazabol mi 2-3 szobasat kerestunk kerttel.
Na itt a kert az volt talan 2x3 meter gaz. De ehhez az is hozza tartozik, hogy akkor meg nem tudtuk h a terrace house- hoz az esetek nagy reszeben nincs kert. 
Igy utolag ezert is futottunk par felesleges kort. 
En mikor kivulrol meglattam a hazat mondtam Petinek h szerintem menjunk is, de addigra meg is erkezett a tulaj. Igy megneztuk a konyhat es a nappalit aztan mondtuk, h koszonjuk nem.
Undorito volt. Akkor sem koltoztem volna be ha ok fizetnek havi £500.
Volt egy szep haz, szep konyhaval, jo allapotbsn de semmi kert.
Volt egy regi haz ket garazzsal, regimodi tapetaval es a lepcson meg ott volt a mozgas serult elektromos szek ami ott is maradt volna.
( ok h sokszor faj a derekam na de ennyire meg nem 😀)
A haz egyetlen pozitivuma a nagysaga volt.
Utana voltunk egy 2 szobas hazban ami nem volt se tul rossz, se tul jo. Nagy fuves kerttel. DE!
Az egyik szobaban vizesedest lattam a falon. Peneszbol pedig mar volt eleg! Es raadadul meg a konyha sem nyerte el a tetszesemet. 
Kozben ugye szoritott a hatarido. Talan meg egy het volt a koltozesig es mondtak hogy nem is biztos, hogy ennyi ido alatt meg lesznek a le ellenorzessel. ( reference check) Ezert Peti hajlott volna arra, hogy vegyuk ki ezt a hazat de mondtam en meg gondolkodnek rajta. 
Na jo. De akkor mi legyen?
Keressunk olcso hotelt, de akkor a butorok hova kerulnek? Errol irtam korabban.
Vagy kerdezzuk meg Norbit, hogy ideiglenesen lakhatunk e nala. 
Peti beszelt is vele, megengedte, ez letudva. Anyagiakat megbeszeltuk, legalabb nem leszunk " hajlektalanok". Bar a kutyus miatt csak kaptunk volna alamizsnat😳😁
Gondoltuk ha Leedsben vagyunk akkor azert konyebb lesz. Nincs az, hogy csak bizonyos napokon tudjuk megnezni a hazat. Egyikonk raert vagy delelott vagy delutan. 
Kozben meg mikor nem laktunk itt megmeztunk egy magan hazat. Fel voltak ujitva a dolgok. Marmint a furdo meg uj szonyeg. De nem volt konyhabutor. Volt egy szekreny a csap alatt es egy be nem kotott tuzhely.Amirol mondta a tulaj, hogy nem vallal erte felelosseget. Ha eltomlik nekunk kell venni. Hatalmas gazos kertje volt es mellette, mogotte egy park es a kerites itt ott hianyzott. Na ott felo lett volna, hogy beugranak estenkent es amikor Peti dolgozott estenkent igencsak tele lett volna a gatyam heti vagy napi rendszeresseggel.
Es nem mellesleg a konyha hianya. Mondta a csavo h vehetunk konyhabutort ha akarunk. Hat kossz, nem akarunk. 
Nem is tudom mar meg hanyat neztunk meg. Tudom egyiknel parkolasi lehetoseg nem volt, szoval mindig volt valami.es ugye nem konnyitette meg az amugy sem konnyu helyzetet az sem, hogy sok helyre nem lehetett kutyat vinni. Mar ott tartottam, h mondtam Petinek ne is mondjuk a kutyat. De amilyen aggodos vagyok akkor meg azon agyaltam ha kiderul meg rosszabbul jarunk. 
Ra is kerdeztem az egyik facebook oldalon, hogy van e valakinek tapasztalata, hogy nem lett a kutya megmondva lakasberlesnel. 
Persze jottek is a valaszadok. Segitokeszek es kevesbe azok. 
Kitehetnek a hazbol es elveszik a deposit.  Ki kell takarittatni az egesz hazat specialisan haziallatok utan. Stb stb. Ettol persze meg jobban beparaztam. 
Aztan  egyik nap munka utan nem volt idopont egy a kepeken igenyes, szepen felujitott hazhoz. 
Odaertem korabban, mint az idopont es pont ekkor hivtak telefonon a masodik melohelyemrol es telefonon interjuztattak. 
Jo sokaig tartott es mar ideges voltam mert le mondani sem akartam de mar ott volt az ugynok es akik utanam jottek azok mar be is mentek megnezni. Mar ki is jottek.
Nagy nehezen bejutottam en is. 
Tetszett a haz. Igenyesen felujitott konyha, nagy nappali kandalloval, 3 szoba ( az egyik tetoteri). Kicsi furdo de szepen felujitott az is. Meg nem is volt keszen a haz, meg akkor raktak le a szonyeget a folyoson az emeleten. 
Elso hatso kert, konyhabol megkozelitheto garazs. Mondtam a nonek, h ki szeretnenk venni. Mondta h az az igazsag, hogy delelott mar lefoglalta egy par csak arra varnak, hogy kifizessek a foglalot meg visszakuldjek a regisztracios papirokat. De nem akarta mar lemondani a delutani idopontokat.
Bummm!
Kerdezte, hogy hanyan koltoznenk. Mondtam a ferjemmel ketten meg a kutya. Ja, hogy a kutya.
Mondtam a hirdetesben az volt, h kutya megbeszeles alapjan. 
Mondta az ugynok holgy, hogy meg varnak a delelottiekre, hogy beerkezzen a foglalo meg a papirok es ha nem akkor a mienk lehet.
Kozben meg mentem egy masik helyre. Az is 3 szobas volt de ott minden helyseg nagyon kicsi volt.
Zarora elott hivtam is az irodat, hogy van e valami hir. Meg mindig varnak, es a tulajdonos holggyel is kell egyeztetni a kutya miatt. Masnap szolnak. Ez volt szerda este.
Csutortokon az iroda nyitasa utan hivta is oket Peti, hogy valami hir? 
Meg semmi. Telefonaltunk vagy haromszor de meg nem erkezett valasz a tulajdonostol. Mar tiszta idegek voltunk. Igy telt el a csutortok is. 
Pentekre volt meg egy idopontunk egy szep hazba. Annak nagyon tetszett a konyhaja. En dolgoztam igy ott Peti volt a hazat megnezni. Azt mondta szep haz es szep fuves a kertje is. De beszelni kell a tulajdonossal a kutya miatt. Grrrrrrr!😤
Es ekkor hivtak Petit a szerdai hazbol, h a mienk lehet. Hurrrraaaaa!
Ki is fizette telefonon a foglalot. Atkuldtek a papirokat amiket ki kellett tolteni. 3 referenciara volt szukseg.
-Elozo tulajdonostol ahol laktunk
- Munkahelyrol hogy tenyleg ott dolgozunk e ahol
- Credit check- fizetokepesek vagyunk-e, azaz idoben le tudjak e vonni a szamlankrol amiket kell
Ugye mivel dolgoztam telefonon toltottem ki a " papirokat", hogy minel hamarabb kideruljon minden rendben -e?
Nem lehetett gond, mindig idoben fizettuk a lakbert, szamlakat, munkahelyunk tenyleg volt.
Petinek mar jottek is a visszajelzesek de , mint kiderult az en nyomtatvanyom nem ment at. Igy ujra ki kellett toltenem masnap. 
Kozben elmentunk megnezni a hazat kivulrol mert Peti nem latta. De nem volt lehetoseg arra, hogy kerjunk masik idopontot hisz igy sem volt egyszeru. Le kellett csapni ra, amilyen gyorsan csak lehetett. 
Annak ellenere, hogy hetvege volt ketto dolgot le is ellenoriztek rolunk. 
Hetfon hivta az ugynokseg Petit, hogy mienk a haz. ( Berlesre).
Vegre ez is letudva. Igaz kellett varnunk 2 hetet a bekoltozessel mire minden munkalatot befejeztek. 
De megerte a varakozas mert egy szepen felujitott hazba koltoztunk be. Ugyanennyi penzert vagy minimalissal kevesebbert voltak olyan rossz allapotu hazak is, hogy nem igaz.
Azota is van, hogy neha neha ranezek az oldalra es nem fordult meg elo,  hogy azt mondtam volna ez a haz sokkal jobb, mint amiben mi lakunk.
Alairtuk a papirokat az ugynoksegnel es vartuk a bekoltozest. Ja meg voltunk egyszer megnezni a hazat, hogy Peti is lassa, es hogy lemerjuk a mosogep helyet mert az volt az egyetlen dolog ami nem volt. A tulajdonosok szerettek volna velunk talalkozni igy meg egy alkalommal voltunk bekoltozes elott. 
Egy szimpatikus fiatal par a tulajdonos egy tunderi kisbabaval.
Ami erdekes a southamptoni ugynoksegek utan, hogy itt kapcsolatban lehetunk a tulajdonosokkal.
Nem az ugynoksegen keresztul kell uzenni ha valami elromlik stb. Ok csak lakot talaltak, le ellenoriztek azt, megcsinaltak a papirmunkat es atadtak a kulcsot. Innentol kezdve ha van valami akkor a tulajt hivjuk.
Egy evre szol a szerzodesunk de nem szeretnenk utana sem elkoltozni majd csak a sajatunkba mar.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése