Oldalak

udv

2016. február 20., szombat

Brooklyn- azaz egy angol bulldog szerelem

Brooklyn nem csak New York varos keruletenek a neve, hanem a mi kis szerelmunke is. Brooklyn, o egy angol bulldog kislany.
Egy korabbi bejegyzesben mar irtam rola de azota olyan sok minden tortent vele, velunk, hogy muszaj rola irnom.
Brooklyn mar 20 honapos nagylany. Imadjuk ot, bearanyozza a minden napjainkat.
Pedig hosszas "vita" elozte meg az erkezeset mert en nem akartam lakasba kutyat. Aztan Peti gyozott. 2014 ben amikor otthon voltunk szabadsagon ki is tudtuk valasztani azt a kis szeretetgombocot akinek mi leszunk a gazdai. Peti hosszasan keresgelt es nezelodott a neten tenyesztok utan meg vegul egy kecskemeti kenellre esett a valasztasa.
Junius vegen szulettek a kiskutyak mi pedig juliusban voltunk otthon. Mindenkeppen kislany kutyust szerettunk volna.
Ekkor meg nem volt 100% hogy ki lesz a mienk. En mar akkor is Brooklynt valasztottam de Peti egy kis feher kutyus mellett tette le a voksat. Vegul a kis foltos Brook lett a mienk.







Mivel Angliaba hoztuk igy tobb idot kellett varni az oltasok miatt. Majdnem 4 honapos volt amikor Peti hazament erte. Pont jottek hozzank noveremek latogatoba es igy veluk jottek vissza. Brook vegig a hatul ulok oleben utazott. Nagyon jo kislany volt. Nem pisilt be csak a ketrecebe a kompon.
Viszont a kompnal volt egy kis gond. ugyanis nem volt beirva az ora az egyik oltas melle. Az idopont marmint a nap nem volt eleg.  Es mivel szombat delutan jottek volna at es az oltast pentek reggel kapta meg de ez nem volt bizonyithato, igy nem johettek at a komppal. Ugyanis 24 oranak el kell telnie de 120 ora nem telhet el.  El kellett menni Franciaorszagban egy allatorvoshoz akinek kellett egy igazolas a magyar allatorvostol, hogy pontosan mikor kapta meg az oltast. Hat ez nem volt egyszeru, de vegul megoldodott. Azota nagyon odafigyelunk, hogy napra, orara pontosan be legyen irva az idopont.
Elso ejszaka sokat sirt. Szegenynek biztos hianyoztak a testverei es az anyukaja. Le is mentem hozza es ott babusgattam egy ideig az agya mellett, hogy megnyugodjon. Szerintem ekkor lettem en az o szemeben az engedekeny akinek nem mindig kell szot fogadni.
Egyebkent nagyon kis okos, de rosszcsont is tud lenni ha ugy akarja.
Amiota elkoltoztunk sokkal jobb neki es nekunk is a kertes hazban, Csak kinyitjuk az ajtot es mar kint is van. Nem kell lemenni naponta tobbszor a harmadik emeletrol. 


Es hiaba volt akkor meg kicsi mivel a bulldogoknak nem igazan tesz jot a lepcsozes igy nem igazan volt konnyu cipelni a kis popojat naponta tobbszor.
Nagyon nagy szerencsenk van Brookkal mert ha megyunk kirandulni vagy haza Magyarorszagra ami 24 ora, o nagyon jol viseli az utat. Mgyarorszagra peldaul vegig aludja az utat. Akkor vesszuk ki az autobol amikor megallunk tankolni es mi is pihentunk par percet. Viszont ami nem jo, hogy egesz uton alig iszik es szinte egyaltalan nem eszik.
Mindenki nagyon szereti ot. El is van kenyeztetve, mint egy gyerek.
De olyan is. Sokszor jon es fel kell venni az olembe es megszeretgetni.
El nem tudtam volna kepzelni, hogy egyszer valaha en majd megpuszilok egy kutyust. Brookot pedig szoktam puszilgatni.
Ha az embernek rossz is a kedve, o felvidit. Mindig orul nekunk. Ha csak 10 percre megyek el otthonrol es visszajovok, ugyanugy orul, mint egy hosszu nap utan. Imadjuk ot!
Edes kicsi Szerelmunk!











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése